Fudbalski klub „Bajša“ spada među one klubove koji pripadaju grupi najstarijih sportskih organizacija na ovim prostorima. Proteklo je čitavih osamdeset i devet godina od dana kada je u naše selo prvu fudbalsku loptu doneo Ištvan Vojnić, a prihvatili je sa oduševljenjem budući igrači i navijači čime su postavljeni temelji bajšanskog fudbalskog kluba.

Kao svugde u svetu i bajšanski fudbal dobio je svoje velike i male junake fudbala, a iznad svega brojnu „armiju“ navijača i poklonika ove igre na njegovom putu da postane vodeći među svim sportskim granama Bajše. Najbolji fudbaleri postajali su radost i ponos celog sela, a fudbal do današnjih dana ostaje najpopularniji i najmasovniji sport.

Kada je oformljen 1931. godine, klub je registrovan kao „BSK“ (Bajšanski sportski klub) da bi u Novoj Jugoslaviji dobio novo ime FK „Sloga“. Naziv „Sloga“ je 1960. godine zamenjen novim imenom, po ugledu na beogradski FK „Partizan“.

Današnje ime kluba FK „Bajša“ usvojeno je 2003. godine, a osnovni razlog bio je da se naše selo što bolje afirmiše zahvaljujući odličnim rezultatima koje je beležio fudbalski klub.

Od osnivanja 1931. godine do danas, klub iz Bajše osvajao je čitav niz priznanja i trofeja, kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu. Izdvajamo sledeće uspehe, na koje smo izuzetno ponosni:

– 1980/1981. prvak Opštinske lige Bačka Topola i Mali Iđoš,
– 2000/2001. prvak Opštinske lige Bačka Topola i Mali Iđoš,
– 2002. pobednik Jugokupa Opština Bačka Topola i Mali Iđoš,
– 2002/2003. prvak Područne lige Subotica,
– 2003/2004. prvak Vojvođanske lige – Sever,
– 2005. godine ekipa FK „Bajša“ se fuzionisala sa ekipom iz Bačke Topole (nekadašnji „AIK“) i predala svoje mesto u Vojvođanskoj Ligi, a takmičenje nastavlja u opštinskoj fudbalskoj ligi-Bačka Topola-Mali Iđoš i iste godine kao prvak te lige ulazi u Područnu fudbalsku ligu-Subotica. Ekipa Bajše pravi stabilnu ekipu od mladih igrača iz Bajše i Bačke Topole sa kojima 2010/2011. godine, na 80-tu godišnjicu kluba, ponovo osvaja prvo mesto u prvenstvu te lige.
– 2014. godine pobednici kupa OFS Bačka Topola-Mali Iđoš
– 2015. godine pobednici kupa OFS Bačka Topola-Mali Iđoš.

Svаkе gоdinе u Bajši glаvni spоnzоr SAT-TRAKT оrgаnizuје zа nајmlаđе SAT-TRAKT Internacionalni međunarodni turnir.

Klub iz Bajše, sa izuzetno uspešnom školom fudbala za mlade, i kao rasadnik mladih talenata, mnogo pažnje posvećuje uključivanju mladih u sva društvena zbivanja, kako u selu, tako i šire, posebno stavljajući akcenat na vaspitavanje mladih igrača od petlića, preko juniora, do prvotimaca, u duhu tolerancije i multietnikuma.

Generalni sponzor bajšanskog fudbalskog kluba od 2000. godine je kompanija „SAT-TRAKT“. Od tada je popravljena finansijska situacija kluba. „SAT-TRAKT“ je finansirao izgradnju novih svlačionica, obezbedio potrebnu opremu. Na stadionu su postavljeni reflektori za odigravanje noćnih utakmica i postavljene su stolice na tribinama. Time su se uslovi za rad u mnogome poboljšali, a to se odrazilo i na postignute rezultate.

Generalni sponzor:
SAT-TRAKT d.o.o. – vlasnik Janoš Žemberi

Predsednik kluba: Sabolč Palađi

Trener seniora: Oto Piri

Trener kadeta: Miroslav Milutin

Trener pionira: Antal Keseg

Trener petlića: Čongor Boroš

Komesar za bezbednost: Roland Tot